Bakos Judit Eszter

Bakos Judit Eszter

Gyerekként az aktív zene és a sport határozta meg mindennapjaimat. Hamarabb énekeltem, mint ahogyan beszélni tudtam.   Két hangszeren tanultam játszani, hegedűn hét évig, zongorán öt éven át. Később a zene mellett versenyszerűen atletizáltam, de főként a hosszútávfutás hozott ér(d)embeli eredményeket. Tizenéves koromtól egyre komolyabban, mélyebben foglalkoztatott az önismeret és a tudat kérdése, sőt talán nem is érdekelt akkoriban más.  Zenéltem, atletizáltam és kutattam az önismereti könyveket.  Talán épp jó időben jött a meghatározó kérdés: „de miből is tervezel megélni fiam?” … Ami a világban való helytállásomról alkotott addigi filozófiámat kicsit pontosította.  S végül tanulmányaimat Ph.D képzéssel mérnök-közgazdászként fejeztem be a Szent István Egyetemen.  Ekkorra az aktív sport és a zene az ünnepnapok időtöltésévé alakult. Elsőként gazdaságkutatóként, majd a piackutatásban később pedig a könyvkiadásban találtam meg szellemi, intellektuális és anyagi számításaimat.

2000-ben találkoztam a védikus filozófiával, a védikus zenével, relaxációs- és meditációs módszerekkel, és ekkor kezdtem rendszeresen jógázni is.  Fiatal felnőttként „hallgattam először Bakos Attilát,” s a jóga, a vedanta végtelenül gyönyörű és szó szerint mindenre kiterjedő tudománya – ahogyan ő tanította – új életcélt, kifinomult életszemléletet hozott.

A jóga, a zene, a filozófia és a gyakorlás az életemmé vált. Köszönöm ezt mestereimnek, tanáraimnak, s mindazoknak, akik támogattak és jelenleg is szüntelenül inspirálnak  az önismeret e csodálatos ösvényén.