Kovács Gitta

Kovács Gitta

Régebb óta érdekel a jóga, és kerülgetjük egymást, de igazán nagyjából 2 éve (2015) kezdtem el megérteni dolgokat. Nem azt, hogy hogyan kell kinéznie egy szép ászanának, hanem igazából magamat. Magam és a jóga kapcsolatát. Számomra ez egyre inkább egy életfelfogássá alakul, szépen lassacskán minden egyes tevékenységembe belefészkeli magát, és egyre több dologról jutnak eszembe szankszrit fogalmak, amit legszívesebben minden ismerősömnek órákon keresztül mesélnék, aztán rájövök, hogy sok mindent nem lehet csak úgy elmesélni, hanem megélni kell. Ez egy nagy klisé, de nem véletlenül. Erre törekszem jógázás közben; megélni a pillanatot és tapasztalni. Figyelni, mi történik, ennyi csak az egész, és akkor sosem lesz rossz vagy jó gyakorlás, ellenben lehet, fontos dolgokat fedez fel magáról az illető, akár nagyobb volumenűt, akár csak a jelenlegi állapotáról.

A vinyasa flow a fő stílusom, szeretem a dinamizmust, szeretem, hogy ilyen tudatosan fel van építve, és egyik mozdulatból táncolok a másikba. Persze néha próbálgatom magam egy-egy hathásabb gyakorlattal, mert mindig kell egy kis változás, hogy ne kényelmesedjünk bele a megszokottba. Nemrégiben az akró jógával is elkezdtem kacérkodni.

Jelenleg nem oktatok rendszeresen, de későbbiekben ezt is szeretném elkezdeni. Főleg azért, hogy minél több ember indulhasson el ezen az úton, de részben magamért is, mert ez csak egy még izgalmasabb önismereti tapasztalás.