Németh Katalin

Vinyasa Flow jóga oktató
Németh Katalin

A mozgás mindig az életem része volt, mert mozogni jó. A jóga világával elsőként a hatha, majd később a Bikram jógán keresztül ismerkedtem meg több, mint 7 évvel ezelőtt. Abban bíztam, hogy a felfűtött teremben a méregtelenítés intenzívebb és fizikailag könnyebben érem el a kitűzött célt. Ma már azt vallom, hogy a helyes légzés annyira felfűti a testet, mintha melegben gyakorolnánk. A rendszeres gyakorlás által rövid időn belül éreztem a testemben végbemenő változást, erősebb és hajlékonyabb lettem. Majd rájöttem, hogy a jóga ennél több, mentálisan megerősített és könnyebben vettem a mindennapok akadályait.

Ma már napi rendszerességgel gyakorlok, a vinyasa flow jógastílus számomra szerelem. A gyakorlások során magával ragadott a lélegzet, a mozdulat és a zene összhangja, a változatosság, az áramlás, a dinamizmus, az elmélyedés, a megújulás és mindezen élmények megtapasztalása közben az önmagammal való ismerkedés folyamata.

A 200 órás vinyasa flow oktatóképzést Varga Juditnál végeztem, amellyel a Yoga Alliance által akkreditált RYT 200 oklevelét kaptam. Fantasztikus élménnyel és tudással gazdagodtam, amit szeretnék mássokkal is megosztani.

A jóga számomra egy végtelen út, mely úton nem a cél a fontos, hanem az útközben szerzett tapasztalat… 🙂