Kiss Edina

Vinyasa Flow jóga oktató, gyerekjóga oktató, Balanced Lifestyle jógaszakértője Yoga Works Teacher Training - 200 hrs, Yoga Alliance
Kiss Edina
A jóga mindig is az èletem része volt. 20 évesen , a főiskolán kezdtem el heti 2 alkalommal gyakorolni egy Hatha jóga csoportban. Akkor még csak éreztem, hogy ez nekem jó, nem foglalkoztatott igazán, hogy miért, de működött. Valahogy máskènt indult a nap, ha jógával kezdtem, jobban tudtam koncentràlni, higgadtabban tudtam kezelni a saját érzelmeimet, másfajta gondolatok gyökereztek a fejemben a gyakorlás után. A saját gyakorlásomat mindig meghitt, intim pillanatokkènt éltem meg, ritmikusan szükségem volt rá fizikailag- lelkileg- szellemileg. Lassan szerelemmé vált, természetes részévé az èletemnek.
Tanítani akkor kezdtem, mikor 2 gyermekem bekerült az óvoda, iskola világába, így újra lehetőségem nyílt arra, hogy kreativitásomat és felszabadult időmet a munka terèn is kamatoztassam. Mivel legelső szakmám pedagógus, tanítónő, így előszőr ösztönösen kerültem Csíki Mariann nagyszerû Gyermekjóga Oktatói Tanfolyamára. 2008-ban szereztem Gyermekjóga Oktatói minősítést. A gyermekjóga területe egy nagyon sajátos, varázslatos ” sziget” a jóga világán belül. Gyakotlatilag egy dinamikus, mozgásos, mesés drámajáték, amely nemcsak az idegrendszer fejlesztésének hatékony módszere, hanem az érzelmi intelligencia megalapozásának is egy széles tárháza lehet.
2008 óta vezetek gyerekjóga csoportokat Szentendrén. Majd 2009- ben Bene Máté Zoltán  Gerincjóga tanfolyamain szereztem még gyakorlati tudást a gerincjóga szerepéről, prevenciós és korrekciós lehetőségeiről. Ekkor kezdtem el felnőttekkel is foglalkozni. 2010- ben végeztem el Budapesten a Yoga Works Teacher Training Kèpzés, amely Amerika egyik legelismertebb oktatóképzése. Ez az iskola dinamikus jógastílust oktat, megtanítja a “flow” jellegű gondolkodást és mozgást, a légzésre alapozott dinamizmust. Ötvözi az Astanga jóga erőfeszítését,az Iyengar jóga precizitását és Desikachar egyènre szabott elveit.
2011- ben Varga Judit magas színvonalú Vinyasa Flow Oktatókèpzèsét végeztem el, ès azóta is örömmel látogatom a tovàbbkèpzèseket ebben a tèmàban.
2013- tól a Balanced Lifestyle (drgulyas.hu), életmód portálon jelennek írásaim , és vezetem a Balanced Lifestyle egészséghét jógagyakorlásait.
Óráimat- ahogy saját gyakorlásaimat is- a vinyasa flow szabad hullàmzása jellemzi, àllandóan vàltozó tèmában, de mindig a jelenben gyökerező tudatossággal.
Vallom, hogy a jóga nem cél, hanem egy tökéletes eszköztár, melyet kitartóan, szeretettel alkalmazva megismerhetjük , kiteljesíthetjük önmagunkat és szolgálhatunk másokat. A jóga nem ér véget a matracon való gyakorlással és meditációkkal, valójában ott csak elkezdődik. Szándékom, hogy ezt minél többen megtapasztalják.
Tanáraim: Csíki Mariann, Varga Judit, Bene Máté Zoltàn, Katherine Munroe, Simon Borg Olivier