Jagicza Berta

Vinyasa Flow jóga oktató, hatha jóga oktató, gerincjóga oktató, kismama jóga oktató
Jagicza Berta
Óráimon a vinyasa flow lágy dinamizmusa a hatha jóga statikusságával, precizitásával keveredik. Ez a kettő teremti meg az egyensúlyt, hozza vissza a gyakorlót a középpontba. Testrészek vagy csakrák adják az óra aktuális témáját vagy a jelen lévő gyakorlók kívánsága a fő vezérfonal.
Amióta csak vissza tudok emlékezni a sport napi rendszerességgel az életem része. Az élsportban elért eredményeimre szívesen emlékezem vissza, ám a testem igazi megismerését a jógával való találkozásnak köszönhetem. A jóga mindezeken túl egész gondolkodásom, életszemléletem és életmódom átalakulását hozta. Nem ismerek még egy ilyen tökéletes rendszert, amely ennyire magától értetődő és mindenre választ adó lenne.
Előző munkahelyemen, a bioélelmiszereket gyártó Biopont Kft.-nél az egészséges életmódra, táplálkozásra adtam gyakorlati tanácsokat, valamint írtam cikkeket a fogyasztóknak és szerveztem a témában rendezvényeket a cég PR vezetőjeként. A dolgozók elégedettségének javítása érdekében jógát szerveztünk a helyi raktárba. Ez volt az első találkozásom a jógával.
A gerincjóga rendszer, valamint a tradicionális hatha jóga lelkes gyakorlója, később pedig főállású oktatója lettem. Több különböző jógaoktató képzésben részesültem, 2008-ban pedig az International Wellness Institute (OKJ-s) Sport- és Jógaoktató képzését végeztem el. A Kismamajógáról a Padma Jógastúdióban Bálint Gyöngyitől és Kapisinszky Judittól kaptam kimerítő képzést. Mesteremnek a Purnam jógastúdió vezetőjét Bálint Jánost tartom, jelenleg is az általa vezetett Purnam jógastúdió Yoga Alliance által regisztrált oktatóképzőjében koptatom a padot, illetve a jógamatracot.
Szívesen gyűjtök tapasztalatokat más jógaoktatóktól, új aspektusokat megfigyelve. Bene Máté Szabolcstól a gerinc jógaterápiájában szereztem jártasságot. A dinamikus jógastílusokkal különösen szívesen ismerkedem, Varga Judit Vinyasa Flow órái inspiráltak arra, hogy a témában is képezzem magam. Az idei nyáron az Asram jógaközpont Vinyasa Flow oktatói továbbképzését végeztem el.
Az oktatás számomra új kihívás. Örömteli másokat is hozzásegíteni ahhoz az élményhez, amit nekem a jóga adott. Törekvésem, hogy ezt kellő alázattal és odaadással tegyem.