Balogh Évi

Vinyasa Flow jóga oktató
Balogh Évi

„A jóga olyan, mint a zene, a test ritmusa, az elme dallama, a lélek harmóniája, alkotja meg az élet szimfóniáját. (B.K.S. Iyengar)”

A 2000-es évek elején, az egyetemi testnevelés órán találkoztam először a jógával. Mindig örökmozgó voltam, így jól esett izmaim ellazítása, a koncentráltabb nyújtás, a megpihenés, a többi dinamikus testmozgás mellett. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal, 2010-es évekre életem szerves részéve vált a jóga órák állandó látogatása, majd az otthoni gyakorlás, és a fizikai változások mellett megtapasztaltam az ászanák mentális hatását is, mely átsegített nehezebb életszakaszokon.

Megfigyelve magamon a változásokat, éreztem, tanulni és tanítani szeretnék, megtudni/megtapasztalni még többet a jógáról, és másokkal is megismertetni mindazt, amit a gyakorlás adhat, amire megtaníthat. A jóga által ismerem meg egyre jobban önmagam, tanulok elengedni, elfogadni élethelyzeteket, magamat, embereket, megértettem, hogy a változás az életem része, és nem kell megijednem tőle.

2015–ben jelentkeztem a Purnam Yoga & Meditácó Stúdió 2 in 1 Hatha és Vinyasa Flow jóga oktatóképzésére. Mivel dinamikus, energikus személyiség vagyok, első pillanattól magával ragadott a vinyasa flow áramlása, dinamikája, ritmusa, „zenéje”. Azóta ez a stílus határozza meg saját gyakorlásom és tanításom.

A tanfolyam elvégzése folyamatosan képezem magam, hogy ismereteim és tapasztalásom elmélyítése által, még többet adhassak az óráimra ellátogatóknak.