Beszámoló – júliusi eseményeinkről

2019. július 7. – Jóga a hídon / Yoga on the bridge V.

A Szabadsághidat ismét lezárták a júliusi hétvégékre, amit sok civi szervezet ki is használt, köztük a Flow the People is, akikhez az egyesületünk is csatlakozott.

A program missziója jelenleg is a jóga népszerűsítése és a híd, mint szabad tér közös használata.
A Szabihíd a Valyo, város és a folyó és a Pro Progressione projektje, ami a köztereinkben rejlő lehetőségekre hívja fel a figyelmet: egy olyan ingyenes kulturális rendezvény, amely lehetőséget ad a Szabadság híd gyalogos használatára, közelebb hozza az embereket a városi terekhez, a városhoz és a folyóhoz. A közösségről, a kultúráról, a folyónkról – rólunk szól.

A reggeli JógaHídon együtt gyakorolhatsz: akrojógát Eszter Farkas-al, vinyasa flowt a Vinyasa Flow Jóga Egyesület oktatóival_ Luca Németh-el és Botond Bagi-al, hatha flow-t Kata Patyi-val, hatha jógát Eszter Csikós-al, astangát Judit Lili Streit-el, dinamikus jógát Betti Győri-el, hatha jógát Liska Jánossal, mantra zengetést Zita Demeter-el és részt vehetsz shiatsu kezelésen Zoltan Veres által.

Az eseményről készült képeket a Flow the People facebook oldalán nézhetitek meg ITT.

2019. július 27. – Yoga is the Bridge

Ernesto Negro 1994-ben úgy gondolta, hogy elsők között hozta létre növényi ital üzemét az olasz San Pietro Mussolino városában. Fontos volt számára, hogy hidat alkosson a megszokott táplálkozási módok és a változó igények között. Így lett 25 éve az egyik elsőként növényi italokat gyártó cég neve The Bridge Bio.

Az évek során a kis családi vállalkozásból az egyik legjelentősebb növényi tejhelyettesítőt gyártó cég lett, ez idő alatt folyamatos innovációval készítette a legújabb és legjobb termékeket. A The Bridge Bio a mai napig őrzi a családi értékeket és az öko-központú gondolkodást.

Ez az esemény egyszerre közös ünneplés, és tiszteletadás volt Ernesto Negro-nak és családjának. A hazai forgalmazó így hajtott fejet Ernesto, és 25 éves munkássága előtt.

🧘‍♂️ YOGA IS THE BRIDGE 🧘

Minden ember egyszeri és megismételhetetlen, tökéletesen különleges és különlegesen tökéletes.
Mindenki a saját útját járja, egyéni harcait vívja, és közben néha megfeledkezünk a lényegről, elfelejtünk kapcsolódni. Sokszor érezhetjük úgy, hogy nincsen hozzáférésünk magunkhoz, egymáshoz, és a környezetünkhöz, amelyben élünk. A jóga ebben segíthet, ugyanis a JÓGA EGY HÍD, ami segít felfedezni önmagunkat, miközben megértjük, hogy egy nagyobb, csodálatosabb rendszer részei vagyunk.

Július 27-én közösen áramoltunk, mely eseményt a Flow to the People és Petraflow közreműködésével a The Bridge Magyarország növényi ital szervezte, melyhez egyesületünk oktatói is csatlakoztak. Az olasz családi vállalkozás elkötelezett, és lelkes támogatója egy minőségibb, a környezet szempontjából is tudatosabb életmódnak, a jógások és a hasonlóan gondolkodók összefogásának. A yoga flow gyakorlást az esemény eredeti ötletadója, Demeter Zita Yoga (Flow to the people), illetve Petraflow közösen vezeti majd több tanár közreműködésével.

A gyakorlatot követően mini piknik, barátkozás és ingyenes brunch is várta a résztvevőket a hídon a The Bridge Magyarország és a Hester’s Life jóvoltából.
A műanyagmentes július elkötelezett híveként a résztvevők természetes alapanyagokból készült brunch-ot, majd tízóraira öko-pakk-ot kaptak, melynek tartalma:
▫️ The Bridge Bio vászonzsák,
▫️ Hester’s Life, Majomkenyér és The Bridge Magyarország termékek.

🙏 KÖSZÖNET 🙏

Az esemény a The Bridge Bio és legjobb barátja a Hester’s Life jóvoltából valósulhat meg.
Külön szeretnénk megköszönni a Valyo, város és a folyó és a Szabihíd munkáját, akik lehetővé tették a Szabadság híd ilyen jellegű használatát.

Az eseményről készült videót itt tekintheted meg:

https://www.youtube.com/watch?v=eG5l-VgR0Pk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1XfTz3E1CdG-FHGUjyxi1nlbUvcaV8_mKdoAHYDrjwuT_TCSXN8QHoBd0

Kép forrása: Facebook

2019. július 30. – Adományos jóga a Hősök terével

A Hősök Tere Kezdeményezés küldetése, hogy az emberek merjenek kiállni és tenni másokért a mindennapokban, cselekedjenek hétköznapi hősként. Szeretnénk megmutatni az embereknek, hogyan vállalhatnak felelősséget közösségeikben és a saját életükben egyaránt. Ehhez adjuk meg a kezdő lökést és a tudást tréningjeinken, workshopjainkon, konferenciánkon, kampányainkban. Olvass rólunk bővebben: https://hosoktere.org

Köszönjük, hogy jöttetek, jógáztatok és adományoztatok. 123 900 Ft-ot adtatok össze, amivel a Hősök Tere Kezdeményezés munkáját támogatjátok!

Az eseményről készült képeket itt tekintheted meg: https://www.facebook.com/pg/tshfoto/photos/?tab=album&album_id=2304061406527424&__tn__=-UCH-R

 Fotó forrása: Facebook. Készítette: TSH Fotó