Recept – Kapha típusú táplálkozás

Curry-s zöldséges fusilli 

Hozzávalók (2 nagyobb adaghoz):

  • 1 teáskanál korma currypor
  • 1 késhegynyi kurkuma
  • 2-3 gerezd fokhagyma lereszelve
  • só, őrölt fekete bors
  • 3 cm friss gyömbér lereszelve
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg zellergumó
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg karfiol
  • 15 dkg cukkini
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 10 dkg teljes kiőrlésű fusilli
  • bazsalikom a díszítéshez

Az összes fűszert egy kis tálba szórjuk, majd összekeverjük az olajjal. A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk, sütőtálba szórjuk a cukkini és a lila hagyma kivételével. Összeforgatjuk a fűszeres olajjal, majd 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg a zöldségek majdnem megpuhulnak. Ekkor hozzáadjuk a cukkinit és a hagymát, mérsékeljük 180 fokra a hőmérsékletet, és tovább sütjük, amíg jó puha lesz valamennyi hozzávaló.

Közben a tésztát kifőzzük, majd a kész zöldségekhez forgatjuk. Bazsalikomlevelekkel díszítjük.