Recept – Koronacsakrát harmonizáló ételek

február 12, 2019

Recept – a Koronacsakra jegyében

Sokszor halljuk, azzá válsz, amit megeszel…
Valójában sokkal többek vagyunk annál, mint amit megeszünk, mindazonáltal, amit elfogyasztunk, az segíthet bennünket abban, hogy sokkal többek lehessünk annál, amik vagyunk.” – Adelle Dabis
A Koronacsakra a legfelső csakra. Kapcsolat Istennel, a testet nem öltött felsőbb erővel. Már a Homlokcsakránál is említettem, hogy mivel ez spirituális csakra, nehéz rá hatással lenni ételekkel. Ez még inkább igaz a koronacsakrára. Azok az élelmiszerek, gyógynövények segítik egyensúlyban tartani a csakra működését, amelyek nyugtatólag hatnak az idegrendszerre. Ezen kívül a légzés és meditáció, ami harmonizálja a csakrát.
Íme néhány példa.
Gyógynövények: levendula, citromfű, zsálya, tömjén, boróka. Ezekből készíthetünk gyógyteát, használhatjuk füstölőként őket.
B-vitaminokat tartalmazó élelmiszerek: olajos magvak, hüvelyesek, gyümölcsök, gabonák.
Tehát azt mondhatom neked, hogy táplálkozz egészségesen, változatosan, fogyassz megfelelő mennyiségű folyadékot, igyál gyógyteákat és szánj időt magadra, ülj le és meditálj, lélegezz lassan és mélyeket. Használj füstölőket. És, ha eszel, egyél élvezettel, finomat, táplálót.
Fogadd tőlem szeretettel ezt az almás torta receptet.
Hozzávalók:
  • 1 kg alma (már megstisztítva legyen ennyi)
  • 1-2 marék mazsola, vagy aszalt szilva, esetleg egy fürt friss szőlő, ha épp szezonja van,
  • 1 citrom leve
  • fahéj,
  • 15dkg kókuszvirágcukor
  • 15dkg növényi vaj, vagy olvasztott kókuszsír,
  • 30dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt,
  • 4tk utifűmaghéj 1 bögre vízzel elkeverve,
  • 4 ek növényi tej,
  • 1tk szódabikarbóna + 1tk almaecet,
  • csipet só.
Elkészítés:
Az almát meghámozom és feldarabolom. Meglocsolom a citrom levével, megszórom kókuszcukorral és fahéjjal, hozzáadom az aszalványt vagy a felezett szőlőket és összekeverem, majd félreteszem. A tészta hozzávalóit a tej kivételével simára keverem egy mixerrel. Kivajazok egy kapcsos tortaformát (26-28csm-est) és beleöntöm a tészta kétharmadát, majd rápakolom a gyümölcsöt. A maradék tésztához keverem a tejet és ráöntöm a gyümölcs tetejére. A torta tetejét megszórom kókuszcukorral, fahéjjal és vajdarabkákat teszek rá. Előmelegítem a sütőt 200 fokra és egy órát sütöm a tortát.
Jó étvágyat hozzá!
Génál Dóra
vinyasa flow jóga oktató, VIFE tag