Koronacsakra – sahasrara

Kapcsolódom nálam magasabb erőkkel!”

Az a csodálatos, mennybéli állapot kapcsolódik a koronacsakrához, amikor megszűnik a folyamatos értékelés és ítélkezés és átveszi a helyüket az elfogadás és az elégedettség. A Koronacsakra a fejtetőnél, a kutacsok felett helyezkedik el, ott, ahol be szokott nőni a „fejünk lágya”. Ez az éteri energiaközpont kapcsol össze bennünket a szellemvilággal, a körülöttünk áramló láthatatlan erőkkel. A gyerekek ezt intenzívebben érzékelik, mint a felnőttek, innen jöhet a mondás, hogy ’még nem nőtt be a feje lágya’. Ez az energiaközpontunk túllép a fizikai síkon, így nem köthető hozzá igazán testrész vagy szerv, a női és férfi polaritások felett áll, és a színek sincsenek rá hatással. Arany és fehér színnel ábrázolják, szimbóluma az ezerszirmú lótusz. Egy aprócska szervünket a koronacsakrához szokták kötni, ez a szervünk pedig a tobozmirigy. A tobozmirigy felelős a melatonin termelésért, az alvásritmus és a biológiai óránk szabályozásáért. A tobozmirigy segítségével észleljük, ha egy helynek, tárgynak vagy embernek különleges rezgése van. Működését befolyásolja a fény mennyisége és színe, ezért fontos teljesen besötétíteni az alváshoz, és elalvás előtt kerülni a monitorok nézését (a monitorokból sugárzó fény színe ugyanis atkivitásra sarkallja az agyunkat, vagyis nehezebb lesz elaludni). A koronacsakra zavarai ritkán okoznak klasszikus betegségeket, általában lelki, pszichés betegségekben, személyiségváltozásokban érzékelhetőek a zavarok. A parkinson-kór, az alzheimer-kór, a dementia, a depresszió, az epilepszia mind a koronacsakrára visszavezethető betegséghez tartozik.

Harmonikus működés jellemzői a vonzó, kisugárzó személyiség, nyugalom, harmónia.

Túlműködés jellemzői elmebaj, mániás depresszió, zavart szexualitás, frusztráltság.

Alulműködés jellemzői az állandó kimerültség, hezitálás, bizonytalanság, céltalanság, halálfélelem, értelmetlen életérzés, felszínesség, kicsinyesség.

Hogy hozzuk egyensúlyba a koronacsakránk működését?

  • színterápiával, a színek felett áll, de lehet hatni rá fehér vagy fényes arany színnel, illetve a szivárvány összes színével egyszerre

  • kövek közül a gyémánt és hegyi kristály

  • bármilyen meditáció hat a koronacsakrára

  • csillagos ég relaxáció

  • Megerősítés: „Egységben vagyok”, „ Egy vagyok az Univerzummal”

Írta:

Farkas-Serger Zsuzsanna

vinyasa flow oktató, VIFE tag