Beszámoló – Hősök Tere Kezdeményezés tréningjén jártunk

október 8, 2018

Korábban szerveztünk egy eseményt közösen a Hősök Tere Kezdeményezéssel, melynek során nekik gyűjtöttünk adományt.Az eseményről részletesebben itt olvashattál: http://vinyasaflowjoga.hu/2018/08/06/hetkoznapi-hosnek-lenni/

Az egyesületben olyan szervezetet igyekszünk támogatni, amelynek a mondanivalójával, küldetésével mi is tudunk azonosulni. Ilyen a Hősök Tere is.  Ők azt szeretnék, hogy Magyarországon minél több ember álljon ki és tegyen valamit másokért a mindennapokban. Pozitív változásra van szükség, de sokan vagyunk, akik nem tudjuk hogy kezdjünk hozzá. Ha inspiráljuk a környezetünkben élőket és megtanítjuk hogyan váljanak mindennapi hősökké, elindíthatjuk ezt a pozitív változást.
Céljuk, hogy elindítsunk egy folyamatot. Megadjuk a kezdő lökést ahhoz, hogy egyre több ember, egyre többször tegyen másokért. A történelem megtanított minket arra, hogy minél több ember akarja igazán a változást, annál nagyobb dolgokat tudunk véghezvinni. Hiszünk benne, hogy most is sikerülni fog. Abban segítünk, hogy hétköznapi emberek hétköznapi hősökké váljanak, hogy elsajátítsák azokat a képességeket, amelyek segítségével megváltoztathatják a világunkat!

Mindezek miatt elmentünk egy általuk szervezett tréningre is, melynek célja, hogy egy felelősségteljesebb világban élhessünk. A mostani aktuális tréningen a Mindset és a bámészkodó hatásról volt szó.

Olyan módszerrel lehettünk gazdagabbak, amellyel – már egészen kicsi gyerekek számára is vonzó módon – érthetővé és befogadhatóvá tehetjük a mindennapi hősiességet. A tréninget szakember vezeti, a feladatok interaktívak, különböző szituciós gyakorlatokkal, videókkal élhettük át a különböző helyzeteket, melynek segítsgével még inkább elmélyülhetett bennünk a “mi miért történik”.

Carol Dweck szociálpszichológus (Stanford) kutatásai szerint az emberek különböznek abban, hogy milyen mértékben tekintenek önmagukra úgy, hogy változhat-e valamilyen képességük (IQ, tehetség) vagy sem. Ha úgy vélekedsz magadról, mint aki erőfeszítések és különféle stratégiák kipróbálása árán ugyan, de tud magán változtatni, akkor ennek számos pozitív következménye van.

Szerencsére mindenki képes formálni az önmagárólól alkotott képet, és a tréning átadta a “hogyan”-t. ​

Sok kérdésre kapott mindenki választ saját magával és környezetével kapcsolatban is. Elmondható, hogy mindenki gazdagabban ment haza aznap. Köszönjük ezúton is a Hősök Terének! 🙂

A tréningekről itt tállsz még több infót: http://hosoktere.org/treningek/

Forrás: https://www.facebook.com/hosoktereprojekt/