Hétköznapi hősnek lenni

augusztus 6, 2018
Fotó: https://www.instagram.com/p/BlKY09JAK_o/?taken-by=juditvargayoga

A lehetőségek és alkalmak néha megtalálnak minket, néha mi keressük meg őket. Ez utóbbi történt a legutóbbi, a Hősök terén tartott jóga dzsemünk esetében is. Hónapokkal ezelőtt, amikor a Hősök Tere kezdeményezés (https://hosoktere.org) aktuális kampányáról olvastam, fogalmazódott meg egy gondolat, hogy “velük mindenképpen a budapesti Hősök terén kellene jógáznunk!”. A megkeresésünkre azonnal pozitívan válaszoltak és már az első találkozó alkalmával, amikor Horváth Judittal leültünk beszélgetni, szinte befejeztük egymás mondatait. Hihetetlen volt, ahogy azonnal annyi kapcsolódási pontot találtunk az ő küldetésük és a jóga szellemisége között. Összefogás, egymásra figyelés, kiállni önmagunkért, kiállni a másikért, merni beleállni, merni felállni – a matracon és azon túl is. Amikor összeállt a koncepció, már “csak” az esemény technikai lebonyolítása és szervezése maradt. A Hősök Tere önkéntesei ebben is a legjobban képviselték legfőbb üzenetüket. Az önkéntesek segítségével és összefogásával lett hangosítás, fotós, drónos, csemege a piknikre, külön köszönet Pócsi Eszternek a fáradhatatlan szervezésért.

Az előzetes regisztráció alapján az egyik legnépszerűbb eseményünknek ígérkezett 239 regisztrált résztvevővel. Július 12 este 6 órakor izgatottan kezdtük el rendezgetni a matracokat a Hősök tere kövén, folyamatosan jöttek a jógázók. Izgalmas ilyenkor körbenézni: ők még nem tudják, pontosan mi fog történni. Mi már sejtjük, hiszen az óratervet tudatosan építjük fel, előzetesen egyeztetjük, egészen biztosak viszont mi sem lehetünk, mert minden jógázás nem csak a tanáron, hanem a jógázókon is múlik. És ezúttal fantasztikusak voltatok! Az óra központi eleme a békés harcos póz volt, ami azt az erőt szimbolizálja, amivel beleállsz egy helyzetbe, amikor nem fordítod el a fejed, hanem cselekszel, amikor hétköznapi hőssé változol. Egy külön szigetként áramlottunk együtt a város közepén, mindenki a saját matracán ébresztette fel magában a megállíthatatlan erőt, majd kipróbáltuk, hogy mire vagyunk képesek együtt! A tér közönsége, a turisták sem tudtak tétlenül állni, ki csak a tekintetével, ki ténylegesen is egy-egy szabad matarcot elfoglalva velünk jógázott.
Biztos vagyok benne, hogy ez az este mindenkiben nyomot hagyott. Lehet, hogy csak egy klassz jógázás volt a város közepén, egy izgalmas helyszínen, de lehet, hogy egy pillanatra megérezted, hogy milyen érzés valóban kapcsolódni a többiekhez, kiállni, összeállni, beleállni.
A Hősök Terétől a közös jógázás után mi sem tudtunk elszakadni – a piknik során szinte azonnal megállapodtunk a folytatásban, és Orosz Györgyi nagylelkű felajánlása alapján egyesületünk tanárai is részt vesznek majd a Hősök Tere egyik Civil workshopján. Jövőre találkozunk a belső harcosoddal a Hősök Terén?
Köszönjük, hogy velünk és a Hősök Tere Kezdeményezéssel voltatok abban a másfél órában, amíg megtöltöttük a Hősök Terét zenével, együttes jógával és pozitív üzenetekkel!
Nézd meg az eseményről készült videónkat is: https://www.facebook.com/hosoktereprojekt/videos/2081740285229973/
Néhány kép az eseményről:
Fotó: TSH Fotó
Fotó: TSH Fotó
Fotó: TSH Fotó
Fotó: TSH Fotó
Fotó: TSH Fotó
Fotó: TSH Fotó
Fotó: TSH Fotó
Fotó: TSH Fotó
További képek az eseményről:
Köszönjük a fotókat TSH Fotó